Categories
Активности

ФИТР објавува оглас за вработување

ФИТР објавува оглас за вработување Врз основа на член 22 став 8 од Законот за вработените во јавниот сектор (Сл. весник на РМ бр. 27/14, 199/14 и 27/16), а во согласност со член 22 и 23 од Законот за работните односи (Сл. Весник на РМ бр. 62/05… 27/16), ) Фондот за иновации и технолошки развој […]

Categories
Активности

Еразмус за млади претприемачи

Еразмус за млади претприемачи Еразмус за млади претприемачи е програма за прекугранична размена која им дава можност на новите претприемачи да учат од искусните претприемачи кои водат мали и средни бизниси опфатени со Програмата. Новите претприемачи преку престој (од 1 до 6 месеци) кај претприемачи-домаќини се стекнуваат со знење и искуства неопхдни за водење на […]

Categories
Активности

Практична работилница за подготовка на предлог проекти за инструментите на Фондот за иновации и технолошки развој

Практична работилница за подготовка на предлог проекти за инструментите на Фондот за иновации и технолошки развој Аплицирајте најдоцна до 22 март за да бидете дел од дводневната практична работилница со цел подобра подготовка на предлог проекти . Работилницата е наменета за претпријатија кои што веќе имаат подготвено нацрт проект за инструментите: кофинансирани грантови за новоосновани […]