Categories
Активности

Оглас за вработување во Фонд за иновации и технолошки развој

Оглас за вработување во Фонд за иновации и технолошки развој Врз основа на член 22 став 8 од Законот за вработените во јавниот сектор (Сл. весник на РМ бр. 27/14 и 199/14), а во согласност со член 22 и 23 од Законот за работните односи (Сл. Весник на РМ бр. 62/05…129/15) Фондот за иновации и […]

Categories
Активности

International Call for Selection of Member of the Committee for Approval of lnvestments

International Call for Selection of Member of the Committee for Approval of lnvestments Pursuance  with Article  31, paragraph 3 of  the  Law  on  Innovations (Official Gazette of the Republic of Macedonia  No. 79/2013, 137/2013, 41/2014, 44/2015, 6/2016 and 53/2016), the Management  Board  of the Fund for Innovations and Technology Development  Skopje announces International Call for […]

Categories
Активности

Оглас за избор на стручни лица за ревизија

Оглас за избор на стручни лица за ревизија OPEN CALL FOR SELECTION OF PEER-REVIEWERS FOR PROJECT AUDIT FOR THE FUND FOR INNOVATIONS AND TECHNOLOGY DEVELOPMENT Background The Fund for Innovation and Technology Development of Macedonia is a state institution, aiming to contribute to the overall development of innovations through various financial instruments. The mission of […]

Categories
Активности

Гo финансиравме првиот паметен громобран во Македонија

Гo финансиравме првиот паметен громобран во Македонија Интервјуто може да го прочитате тука .

Categories
Активности

Потпишан меморандум за соработка меѓу ССКМ и Фондот и одржана обука за членките по повод третиот јавен повик

Потпишан меморандум за соработка меѓу ССКМ и Фондот и одржана обука за членките по повод третиот јавен повик На 06.07 2016 година се одржа прес конференција на Сојзуот на стопански комори на Македонија (ССКМ) на која извршниот директор на ССКМ г-дин Митко Алексов заедно с директорката на Фондот за иновации и технолошки развој, г-ѓа Јасмина […]