Categories
Активности

Националниот центар за развој на иновации и претприемничко учење објавува повик за инвестициски натпревар „Get In The Ring“ за стартап компании не постари од 8 години

Националниот центар за развој на иновации и претприемничко учење објавува повик за инвестициски натпревар „Get In The Ring“ за стартап компании не постари од 8 години Драги стартап компании и претприемачи, Со големо задоволство ви го претставуваме националниот Get In The Ring(GITR) натпревар повторно и оваа година. Не пропуштајте ја оваа исклучителна можност, пријавете се […]

Categories
Активности

Презентација на избраните проекти на првиот повик

Презентација на избраните проекти на првиот повик На 22.06.2015 година во Клубот на Пратеници со почеток во 13 часот, Фондот за иновации и технолошки развој одржа Презентација на проектите кои што се избрани за финансирање на првиот повик за инструментот Ко-финансирани грантови за старт-ап, спин-оф трговски друштва и иновации, по што следуваше и официјално потпишување […]

Categories
Активности

Контакт точка на Фондот

Контакт точка на Фондот Фондот ја продолжува успешната соработка со Народната Канцеларија на Претседателот на Република Македонија. Благодарение на поддршката од Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов, потенцијалните апликанти за времетраењето на вториот повик (22.09.2015 г. – 21.10.2015 г.) ќе можат да добијат дополнителни информации за условите за аплицирање во Народната Канцеларија во центарот на […]