Студентите од International Balkan University во посета на Фондот

Mладите креативци и идни претприемачи заслужуваат поддршка и поттик во реализација на нивните иновативни идеи. #ФИТР како институција која секогаш ја дава својата поддршка за младите, беше домаќин на студентите од International Balkan University.
ДФИТР Фестим Халили со тимот на фондот ги презентираше инструментите за поддршка, предизвиците, начинот на аплицирање како и можноста и тие да се вклучат во истражувачкиот процес.
Заеднички креираме позитивни промени за идните генерации и создаваме услови за развој на успешни идни претприемачи!