Отворена инфо сесија „Кофинансирани грантови за технолошли развој за забрзан економски раст”

ФИТР организира отворена инфо сесија на 16.02.2023 година, за сите заинтересирани за јавниот повик „Кофинансирани грантови за технолошки развој за забрзан економски раст”.

На инфо сесијата, претставници од ФИТР ќе ги презентираат деталите од јавниот повик и ќе одговорат на сите ваши прашања поврзани со повикот.

Целта на поддршката е претпријатијата да создадат услови за надминување на последиците од економската криза, да остварат забрзан раст, да ја зголемат конкурентноста на меѓународните пазари и отпорноста на пандемискаи и климатски кризи, преку воведување на нови, иновативни, напредни, „зелени” и дигитални технологии за нивна трансформација.

На инфо сесијата може да се приклучите на следниот линк:

https://us06web.zoom.us/j/88316595165?pwd=zglKrT3GwbRIQMZzbOzOIN0INtpx85.1

Meeting ID: 883 1659 5165

Passcode: 009507