Обраќање на ДФИТР Фестим Халили на конференцијата "Core Days 2023: Growing Smart and Green: Local, Regional, European"

ДФИТР Фестим Халили се обрати на интернационалната конференција “Core Days 2023: Growing Smart and Green: Local, Regional, European”, која се одржува во Котор, Црна Гора.

Фокусот на работа на ФИТР во следниот период е поддршка на зелените инвестиции и во рамките на своето обраќање, ДФИТР Халили ги презентираше активностите кои ги превземаме во насока на подостапни фондови за финансирање на иновативни “зелени” идеи и бизниси, кои ќе придонесат кон иновативна и просеритетна економија