Инфо сесија во Охрид со компании од земјоделско - прехранбениот и туристичкиот сектор

Во Охрид денеска се одржа првата инфо сесија за предизвикот “Со дигитална трансформација до иновација”, која ја организиравме заедно со Kasarna HUB.

На настанот присуствуваа повеќе компании од земјоделско – прехранбениот и туристичкиот сектор, кои имаа можност да дознаат повеќе детали за предизвикот и критериумитe за аплицирање од страна на претставници на ФИТР и Increasing Market Employability – IME.

Дигиталната трансформација е неопходен чекор кој мора да го превземат малите и средни претпријатија доколку сакаат да бидат поконкурентни и поуспешни на пазарот.

Следната инфо сесија е во Скопје, на 31.01.2023 и ја организираме заедно со Стопанска комора на северо-западна Македонија.