ДФИТР Фестим Халили учествуваше на конференцијата „Edu@Home - Opportunities and Challenges in International Teaching and Research" во Виена

На покана на University of Applied Sciences Technikum од Виена, а во рамките на конференцијата „Edu@Home – Opportunities and Challenges in International Teaching and Research”, ДФИТР Фестим Халили ја презентираше програмата на Фондот.
Халили се осврна на поддршката која ФИТР ја дава на стартап екосистемот, достапните инструменти за финансиска поддршка на младите иноватори, како и можноста за идна поголема соработка со високобразовните институции и академијата.