ДФИТР Фестим Халили оствари средба со претставници на Француската Агенција за развој

ФИТР беше домаќин на Француската Агенција за развој (AFD), на која ДФИТР Фестим Халили оствари средба со Fabian Gicguelay, претставник од AFD.

За време на средбата AFD ја презентираше својата работа како и проектот Smart City Project, кој се спроведува во Скопје, Тирана, Приштина и Подгорица. Од страна на ФИТР беа презентирани тековните активности на институцијата и беше разгледана можноста за соработка помеѓу двете институции.

Француската агенција за развој оперира во повеќе од 100 земји низ целиот свет, нудејќи финансиска и техничка помош за помалку развиените земји.