ДФИТР Фестим Халили на официјален прием кај амбасадорот на Јапонија во Република Северна Македонија, г-дин Казуја Отсука и г-ѓа Отсука

ДФИТР Фестим Халили на официјален прием кај амбасадорот на Јапонија во Република Северна Македонија, г-дин Казуја Отсука и г-ѓа Отсука по повод роденденот на неговото височество царот и 30-годишнината од дипломатските односи меѓу нашите земји.
Од особена важност е поддршка која Јапонија ја дава во реализацијата на многу важни проекти кои придонесуваат за прогресивниот развој на нашата земја.